Nyheter

                        


2018-11-11

Valpar väntas i november mellan våra dubbelchampions Magic & Xsam!

Runt den 22-24/11 väntas valpar på kenneln mellan de två ledarhundarna och välmeriterade SE (POLAR) CH SE UCH Snow Shadow's Miss Magic och SE (POLAR) CH SE UCH Working Husky Xsam.


Magic och Xsam är två trevliga och snälla hundar med bra mentalitet och fin exteriör. De har bra arbetshuvud och fokus, och kan båda gå på alla positioner i spannet. De har väldigt fina meriter både från drag och från utställning, de är både Svenska Polarhundschampions och Svenska Utställningschampions! Vi skulle tro att det inte finns jättemånga andra valpkullar i Sverige just nu som har dessa meriter på båda föräldrarna och vi är såklart väldigt nyfikna på att få se vad resultatet blir av denna kombination.

Som bästa dragmeriter på snö (i 4-spann och 6-spann sprint) finns bland annat SM-guld, dubbla SM-brons, guld på VM-kval, silver på Nordic Open samt en hel drös med pallplatser från både Polarhundsmästerskap och Siberian Huskymästerskap. Magic deltog på alla tävlingar under vintern 2018 där vi hade det vinstrikaste 6-spannet i Sverige med två guld (en Svensk Mästartitel), tre silver och sedan avslutades säsongen med en fin topp-6 placering på hemma-VM i Sveg. Det blev även tre 1:a pris på dragprovet på tre möjliga försökt. Magic och Xsam har nu totalt 12 godkända 1:a pris på dragprovet tillsammans.
Xsam i led och Magic i Wheel springer hem ett SM-brons 2015.

Xsam har även väldigt fina meriter från barmarken, då i klassen 2-spann kickbike. Bland annat har han tagit EM-brons i Frankrike, SOC-silver (Skandinaviska Mästerskapen), 4:e plats på VM i Italien samt en hel del pallplatser från våra svenska tävlingar.

Magic är en rejäl tik som är både stark och snabb. Tack vare sin styrka springer hon oftast i wheel på tävling, men går ofta som ledarhund på träning. Xsam, som är en lite mindre hane men dock väldigt snabb, har tack vare sin snabbhet sprungit de flesta av sina tävlingar i led.

Både Magic och Xsam har som sagt även gjort karriär i utställningsringen - båda har tagit tre CERT var och fått den fina titeln Svensk Utställningschampion! Magic har dessutom tre Bästa tik med BIM, samt BIR Bruks, BIR Champion och BIS3 Bruks!
Magic blir BIR Champion på Rasspecialen för siberian husky i Eskilstuna 2018 för domare Jesper Andersson.

Valparnas stamtavla blir en kombination av kända sprint, medel- och långdistans linjer med många beprövade arbetshundar bakom sig. Xsam kommer från en framgångsrik turistkennel i norr, med hundar som har tävlats framgångsrikt i såväl sprint som långdistans. Magic är från vår mest framgångsrika egenuppfödda kull, efter vår stamtik SE (POLAR)CH Stalos Akla och SE (POLAR)CH Fugitive's Rob, där flera av hennes syskon också har väldigt fina dragmeriter.

Valparna förväntas bli trevliga, rastypiska, duktiga arbetshundar och kommer endast att säljas till hem där de på något sätt får jobba som draghundar. Vi har ingen kölista utan säljer till dem som vi känner kan erbjuda det bästa hemmet för våra valpar.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller intresse av en valp!


Xsam och Magics bästa tävlingsmeriter:

Magics meriter på snö, 4-spann sprint 2015-2017, 6-spann 2018:
VM-6:a på Sleddog World Championship i Sveg, 2018
SM-guld/Svensk Mästare på Draghunds-SM i Kiruna, 2018
Silver på Nordic Open i Sveg, 2018
Silver på Polarhundsmästerskapet i Sveg, 2018
Silver på Hamradraget/meriteringstävling i Hamra, 2018
Guld på VM-kvalet i Gafsele, 2018

Silver på Hamradraget/meriteringstävling i Hamra, 2017

SM-brons på Draghunds-SM i Gafsele, 2016
Silver på Polarhundsmästerskapet i Norråker, 2016
Brons på Rasmästerskapet/Nornäsdraget, 2016
Tvåa i den Totala Siberian Husky-Cupen, 2016

SM-brons på Draghunds-SM i Norråker, 2015
Brons på Rasmästerskapet i Norråker:, 2015
Guld på Västras Vinterrace i Nornäs, 2015
Tvåa i den Totala Siberian Husky-Cupen, 2015

Xsam på barmark, 2-spann kickbike:
EM-7:a på WSA European Championship Dryland, Barmarks-EM i Tyskland, 2016)
Brons på Nybrodraget, 2016

EM-brons på European Championship Dryland, Barmarks-EM i Frankrike, 2014
Guld på Skånedraget höstversionen, 2014
Brons på Nybrodraget vårversionen, 2014
2 x Guld på Skoklosterdraget, 2014

VM-fyra på Dryland World Championship, Barmarks-VM i Italien, 2013
Silver på Skandinaviska Mästerskapen (SOC), 2013
Silver på Skånedraget, 2013

Xsam på snö, 4-spann släde sprint:
SM-Brons på Draghunds-SM i Norråker, 2015
Brons på Rasmästerskapet i Norråker, 2015
Guld på Västras Vinterrace i Nornäs, 2015
Tvåa i den totala SH-Cupen, 2015.

Silver på Rasmästerskapet i Norråker, 2014
Delad etta i den totala SH-Cupen, 2014

Silver på Västras Vinterrace i Lekvattnet, 2013
Silver på Rasmästerskapet i Lillholmsjö, 2013
Etta i den totala Siberian Husky-Cupen 20132018-08-11

Team Snow Shadow’s tackar alla sponsorer!

Att tävla på den nivå som vi gör med våra hundar är såklart inte gratis – och vi vill därför passa på att lyfta fram våra fina sponsorer och samarbetspartners för den hjälp vi fått hittills och som underlättar för oss i vår satsning inom draghundsporten. Stort tack för att ni valt att samarbeta med oss!!Nature’s Protection via Zoo Support – förser oss med toppklassigt torrfoder för aktiva hundar. NP är ett torrfoder som vi är mycket nöjda med då hundarna presterat på topp sedan de började få fodret 2015, och de blir dessutom väldigt fina i pälsarna av det.Annicka’s Hundfix – förser oss med egensydda koppel och halsband av hög kvalitet som tillverkas helt efter våra önskemål. Bland annat dessa supersnygga Sverigehalsband som fick pryda hundarna i VM i Sveg.K9 Sport (tidigare Xatsus Draghundsutrustning) – Robert Persson på K9 Sport ser till att vi får högklassig utrustning av mycket bra kvalitet till framför allt barmarken. Alla våra kickbikes samt även vår nya tävlingstrehjuling kommer därifrån av märket Rowerland.Best Promotion – har fixat våra snygga dekaltryck på bussen samt tagit fram fina profilkläder åt oss av bra kvalitet.2018-08-08

Sammanfattning – bara pallplatser på snö de sista 4 åren!

Vill passa på att summera den gångna säsongen på snö – vilket trots debut i en ny klass faktiskt blev vår bästa säsong hittills. Det blev alltså först ett guld, därefter tre silver för att sedan avsluta de svenska tävlingarna med att ta hem SM-guldet uppe i Kiruna! Detta bör även leda till att vi tar hem segern i den totala Siberian Husky-cupen. Sedan avslutades säsongen med en fin topp-6 placering på hemma-VM i Sveg. Det blev även tre 1:a pris på dragprovet på tre möjliga försökt, vilket gav kenneln ytterligare en ny Svensk Polarhundschampion, i form av vår egenuppfödda Snow Shadow’s Silver Fang ”Snö”.
Årets medaljskörd :-)

Snö – vilken hund!
Vill även passa på att nämna några ord om vår fina Snö – vilken hund! Vi sålde Snö som valp till en kennel som satsar på medeldistans, men då de visade sig att hon jobbade för hårt för deras distanser och tog ut sig för tidigt, frågade de om vi ville testa henne i sprint istället, där hon förmodligen mer skulle kunna komma till sin rätt. Vi valde att ta hem henne hösten 2016 och det tog sin tid att få henne att ställa om från medeldistansträning till sprintträning, men när hon väl kommit in i det, har hon gått i led på samtliga tävlingar sedan vintern 2017. Hon har utvecklats till en fantastisk ledarhund, med ett otroligt driv framåt, fokus och stabilitet vid omkörningar, publik och andra störningsmoment som kan dyka upp längs spåren. Men så blir hon också förbannad om det går för långsamt… Vi är så glada att vi fick möjligheten att köpa tillbaka Snö, framför allt då vi inte själva hade något kvar från den kullen efter Akla och Ocean. Planen är att ta valpar på henne framöver då tiden känns rätt.
SE (POLAR)CH Snow Shadow's Silver Fang "Snö".

Vill även göra en summering av de fyra senaste säsongerna som har gått riktigt bra – det har blivit medaljer på samtliga genomförda svenska snötävlingar för Jockes team med 3 guld, 5 silver och 5 brons! Hade vi inte tvingats stryka oss inför sista dagen under förra årets SM pga. skador på två av hundarna, så hade vi dessutom med största sannolikhet vart på pallen på SM fyra år i rad då vi låg på en fin tredje plats inför sista dagens körning...

Det har även blivit fyra topp-3 placeringar i den totala Siberian Husky-cupen! Under dessa fyra säsonger har det även blivit nio st 1:a pris på dragprovet och 5 av hundarna, Xsam, Rocky, Magic, Ceithlen och Snö, har fått den fina titeln SE (POLAR)CH, dvs Svenska Polarhundschampions (ytterligare en hund, Triton, hade i dagsläget varit det också, om han skulle haft ett godkänt utställningsresultat vilket dessvärre inte är möjligt).
De fyra hundarna som utöver Snö blivit Polarhundschampions de senaste åren. Här under SM 2015 i Norråker där de springer hem en bronspeng!

Vi kan inte säga annat än att vi är sjukt stolta över hundarna och de fina resultat som kommit de senaste åren! Nu inväntar vi bara att högsommarvärmen ska ge sig så vi kan börja träna hundarna inför säsongen 2018/2019 :-)2018-08-08

6:a på Sleddog World Championship - Draghunds-VM i Sveg!

Vinterns fina framgångar ledde som sagt även till att Team Snow Shadow’s fick representera Sverige på Draghunds-VM på hemmaplan i Sveg, i mars 2018. 170 deltagare från 20 länder med sammanlagt mer än 1000 hundar gjorde upp medaljerna. I vår klass, 6-spann, startade 25 ekipage. Vi valde nu att plocka bort Mike igen som haft problem med magen till och från under vintern. Vi ville inte pressa honom på ett VM och med risk som att vi oavsett skulle tvingas ställa av honom ifall det blev värre. Hundarna som fick chansen blev därmed: Snö och Triton, Magic och Torok, Rocky och Ceithlen.
VM inleddes med en mäktig fackelparad under invigningen, som senare följdes upp av en mushers dinner i gigantiska grillkåtor.

Arrangörerna, bland annat med skidprofilen Thomas Wassberg i spetsen, hade verkligen fått till spår av världsklass. Underlaget var riktigt bra, hårt men ändå snällt för tassarna. Tävlingen gick på skidstadion i Sveg, vilket medför väldigt kuperade banor. Här hemma i Nyköping har vi inga backar alls, så vi har satsat på att köra mycket tyngdträning med hundarna vilket gett resultat, det var bra tryck uppför backarna i Sveg.

Hundarna jobbade på riktigt bra, teamet gjorde ett par fina omkörningar dag ett och tog plats 7, med lite mer än en minuts marginal upp till pallplats. Dag två sprang de sedan i mål med klassens femte snabbaste tid, och avancerade till 6:e plats. Det blev också slutresultatet efter tredje dagens körning då det helt enkelt blev för tufft att avancera ytterligare i listan. Med en löptik i spannet var utgångsläget inte helt optimalt, och vi märkte även att Torok inte släppte på för fullt hela tiden, eventuellt kände han kanske sig lite öm i tassarna fortfarande. Ceithlen som haft valpar under hösten hade dessutom inte tränats i närheten av lika mycket som de övriga, visste vi skulle ha svårt att orka ge allt hela banan runt, men hon gjorde verkligen sitt bästa. Med de förutsättningarna är vi supernöjda med en topp-6 placering på VM!

Men vårt mål med VM var topp-10, vilket kändes som ett rimligt mål då vi vet att flera av de utländska förarna som arbetar på heltid med att köra hund håller en lite annan nivå än vad vi svenskar kommer upp i på snö. Vi var nära topp-5, men att sluta som 6:a bäst i världen i klassen är vi såklart väldigt nöjd med! Bara att få delta på ett Världsmästerskap är väldigt häftigt, och att få göra det hemma i Sverige gör det såklart lite extra mäktigt.

Snow Shadow's "Volki" tog VM-brons!
Vi måste också passa på att säga ett stort grattis till vår valpköpare Petter Hillborg, som med vår uppfödning Snow Shadow's First Born Star "Volki" (Dexters bror) tog hem ett VM-brons i skidklassen med två hundar! Stort grattis Petter och bra jobbat!2018-08-08

Svensk Mästare – SM-GULD!!!

Vi avslutade vår Norrlandsturné med att bege oss upp till Kiruna och årets Draghunds-SM. Vi valde nu att plocka bort Torok från teamet då han fått problem med svamp i trampdynorna och därför ömmade lite till och från. Istället fick Mike ta plats i spannet som nu kändes piggare igen. I övrigt samma hundar som tidigare, dvs Snö, Triton, Ceithlen, Rocky och Magic. Vi hade en bra känsla med oss upp då hundarna gått bra både på träning och tävling under tiden vi vart iväg.
Riktigt kallt men dock så fint ute dagen efter att vi installerat oss i Kiruna.

Redan på fredagen drog tävlingen igång då den körs över tre dagar. Jocke startade ut som nummer två i klassen och hundarna sprang på riktigt bra. De gjorde en fin omkörning av föraren framför och gick i mål med klassens snabbaste tid, med 1.48 minuters marginal ner till tvåan. Dag två blev en riktigt mulen dag samtidigt som snön föll och spåren drev igen, vilket också medförde lite långsammare tider överlag. Hundarna sprang ändå på så bra de kunde genom drivorna och återigen hade teamet klassens snabbaste tid, nu med en total marginal på hela 4.20 minuter ner till tvåan, 5.29 ner till trean och 18 minuter till fyran!


De blev därmed ett riktigt fint guldläge inför tredje och sista dagens körning. De stora marginalerna neråt medförde att vi med säkerhet visste att guldet skulle vara vårat så länge Jocke kom först över mållinjen – då skulle ingen bakifrån kunna klättra förbi i resultatlistan oavsett tiderna… Det var med glädje och stolthet som Jocke och hundarna passerade mållinjen först i klassen – Team Snow Shadow’s tar därmed hem det första SM-guldet på snö då de blir Svenska Mästare i klassen 6-spann sprint!!!
Marginalen ner till tvåan blev stor, nästan 7 minuter. Så otroligt stolta vi är över våra duktiga hundar och extra kul att fyra av dem, Snö, Mike, Rocky och Magic, dessutom är vår egen uppfödning! Det blev även ett nytt 1:a pris på dragprovet och det första för Mike, som nu har möjlighet att bli Polarhundschampion till nästa säsong om han tar två till.
Kiruna bjöd tyvärr inte på lika fint väder som det var då vi kom upp, men snön stoppade inte teamet från att ta hem SM-guldet i klassen!