Nyheter

                      


2017-11-19

Ceithlen och Xsam har fått 5 fina valpar – en hane finns kvar till salu!


I mitten av oktober kom de äntligen, våra fina valpar! Det är våra två välmeriterade ledarhundar i drag, SE (POLAR)CH Of Macmuirich Ceithlen och SE (POLAR) CH, SE UCH Working Husky Xsam, som nu är stolta föräldrar till dessa små sötnosar.
Det var från början 7 valpar, men dessvärre klarade sig inte två av dem, vilket var otroligt tråkigt. Men de fem som blev kvar, 3 hanar och 2 tikar, har alla vuxit och frodats precis som de ska och de har utvecklats till fina individer allihopa!
Du kan läsa mer om Ceithlen och Xsam, deras egenskaper, deras dragmeriter (de har tillsammans 23 pallplatser och båda är Polarhundschampions, Xsam är dessutom Svensk Utställningschampion) samt se bilder på dem, valparnas stamtavla samt alla valpar på Valpsidan.

Vi har nu bestämt oss för att den lilla mörka hanen samt den mörkaste tiken stannar på kenneln. Den andra tiken är bokad samt även den stora mörka hanen, därmed finns nu endast den gråbruna hanvalpen här nedan kvar till salu. Han kommer endast säljas till ett aktivt hem där han på ngt sätt får arbeta som draghund! Kontakta oss för mer information om du är intresserad.
Denna fina grabb är fortfarande obokad!2017-09-06

Valpar väntas mellan SE (POLAR)CH Of Macmuirich Ceithlen & SE (POLAR) CH SE UCH Working Husky Xsam!

I mitten av augusti fick vi till ett par bra parningar mellan våra ledarhundar och mycket välmeriterade SE (POLAR) CH Of Macmuirich Ceithlen och SE (POLAR) CH SE UCH Working Husky Xsam. Ultraljud har bekräftat att vi får valpar på kenneln i mitten av oktober! Vi såg tillräckligt många valpar på UL för att det, om allt går bra, kommer finnas valpar till salu från denna kull.


Xsam och Ceithlen har båda fina tävlingsmeriter, bl.a. EM-brons i Frankrike och flera guld samt andra medaljer på stora svenska draghundstävlingar i 2-spann kickbike på barmark, Xsam har dessutom blivit 4:a på Barmarks-VM i Italien. På snö har de dessutom medaljer av alla valörer från de största tävlingarna i 4-spann sprint, bland annat SM-brons (Ceithlen har 2 st) och Guld på Nornäsdraget. De har dessutom 4-5 st 1:a pris på dragprovet var - båda är Svenska Polarhundschampions!
Ceithlen och Xsam i led på SM där de springer hem ett brons.

Xsam har dessutom gjort karriär i utställningsringen - han har med sina 3 CERT (varav det ena togs på Rasspecialen för Siberian husky med över 60 hanar) fått den fina titeln Svensk Utställningschampion! Han är alltså dubbelchampion dvs. både inom drag och utställning.

Ceithlen som är en rejäl tik med en enorm styrka, har sprungit alla sina tävlar som ledarhund då hon är bra på att dra upp farten. Xsam, som är en lite mindre hane men dock väldigt snabb, har också sprungit de flesta tävlingar i led. Båda är duktiga arbetande draghundar med fin exteriör, de är trevliga hundar med bra mentalitet. Ceithlen som är en ranghög tik är åt det tuffare hållet i skallen medan Xsam är åt det mjukare, vi hoppas därför att de kompletterar varandra väl och att valparna blir lagom "tuffa" i sättet.

Valparnas stamtavla blir en kombination av kända sprint, medel- och långdistans linjer med många beprövade arbetshundar. Xsam kommer från en framgångsrik turistkennel i norr, med hundar som har tävlats framgångsrikt i såväl sprint som långdistans.

Valparna förväntas bli trevliga, rastypiska, hårda arbetshundar och kommer endast att säljas till hem där de får jobba som draghundar, gärna till tävlingshem eftersom vi med vår avel vill få fram nya tävlingshundar till vår egen kennel.

Ceithlen och Xsam startar ut på Barmarks-EM i Frankrike där de tar hem ett brons! Ceithlen får sen följa med upp på pallen när Jocke tar emot bronsmedaljen.

Mer information och stamtavla finns på Valpsidan. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller intresse av en valp!2017-09-06

"Tävlingsdebut" för Emilia på Hapimagdraget vårversionen

Under våren åkte vi även på en barmarkstävling, Hapimagdraget. Men då det tagit lite tid för vissa av hundarna att återhämta sig från skador samt att de känts lite slitna efter den intensiva vintersäsongen, hade vi inte riktigt det tryck i dem som de ska kunna ha. Jocke slutade därmed på 4:e plats med Rocky och Triton, och jag Josefin på 6:e plats med Ceithlen och Ocean i 2-spannsklassen.


Höjdpunkten var att få se vår dotter Emilia då 1,5 år gammal, göra "tävlingsdebut" i barnracet tillsammans med Bandit då 4 månader gammal. Det ska börjas i tid :) Emilia var så stolt när hon fick ta på sig nummerlappen, som räckte nästan enda ner till fötterna, för att sen ge sig iväg med Bandit till en tjoande hejaklack som hejade på hela vägen in i mål!
Lyckan talar för sig själv <3
Emilia var nöjd med sitt pris också, även om det var mamma och pappa som fick ta mest del av det :)2017-09-05

RIP SE (POLAR)CH Stalos Akla

Det var ett väldigt väldigt tungt beslut, som vi gick och drog på länge, men i vintras fick hon somna in, vår fina "tant" Akla <3 Åldern hade helt enkelt tagit ut sin rätt, tillsammans med en tumör i magen som inte var värt att operera nu när hon var så gammal.
Vi köpte Akla som unghund från Sofia Samuelsson när hon la ner sin dragverksamhet 2007 – ett köp som vi verkligen inte ångrat! Akla var en jättemysig hund, som snabbt blev vår bästa ledarhund och som lett spannet till många framgångar i tävlingsspåren. Akla hade många framgångsrika, intressanta svenska gamla draghundslinjer bakom sig i stamtavlan som vi valt att gå vidare på. Hon har med sina tre kullar blivit stamtiken i hela vår avel. Vi har flera jätteduktiga avkommor sparade efter henne, alla Polarhundschampions, och nu har vi även hennes barnbarn på tillväxt som vi hoppas mycket på.
<3 Tack för allt du gett oss – du är saknad <32017-09-05

Brons och 1:a pris på dragprovet på Nordic Open och Rasmästerskapet!

Vintern avslutades med tävlingen Nordic Open i Sveg, tillika Rasmästerskap för Siberian husky, som även var ett så kallat För-VM inför nästa år då VM går på samma banor i Sveg. 4-spannet bestod av Triton och Snö i led, och Ocean och Rocky bak som nu båda var tillbaka igen efter sina skador. Banorna som går på skidstadion, var extremt kuperade, med riktigt branta backar och omväxlande nedför och uppför hela tiden, med andra ord en väldigt krävande bana både för hundar och förare. Den värsta bana som Jocke kört på snö faktiskt. Men teamet kämpade på bra och kammade hem ett brons och nytt första pris på dragprovet!

Så, hade inte hundarna skadat sig på SM, hade det förmodligen blivit medalj och meritering på samtliga snötävlingar även detta år. Utöver SM som då inte kunnat slutföras, har det på snö blivit medalj på samtliga tävlingar de tre senaste åren!

Dessutom lånade vi ut Ceithlen och Dexter till Christer Johansson, som tog hem silvret och 1:a pris på meriteringen i 8-spanns klassen! Stort grattis Chrille!

Det blev även en tredje plats i den totala Siberian Husky-Cupen!