Valpar


2018-11-12

Test med bilduppladdning!

Bara ett test för att se om bilderna laddas upp som de ska... felsökning pågår.2018-08-11

Ceithlens och Xsams valpar - 3 har flyttat till nya hem

Här kommer en sen uppdatering kring Ceithlens och Xsams valpar. De tre som vi inte skulle behålla själva flyttade till sina nya hem före jul, och vi är supernöjda med vart de alla hamnat! Det är bra aktiva hem där de kommer att få arbeta som draghundar, vilket ju var målet med kullen.
Här följer en kort presentation av valparna samt vart de hamnat. Vi önskar alla stort lycka till!

Snow Shadow's Born To Be Brave "Turbo" och Snow Shadow's Born To Be Graceful "Grace" stannar på kenneln.


Snow Shadow's Born To Be Lovely "Sally" flyttade till Malin och Mathias Ellström, på Vildmånens kennel. Där bor även Mikes bror, Snow Shadow's Fast And The Furious "Storm" sedan tidigare.

Snow Shadow's Born To Be Wild "Nio" flyttade till Jessica Angelholm i Spekeröd.


Snow Shadow's Born To Be Powerful "Power", flyttade till Alexander Kronborg i Danmark.2017-11-18

Ceithlen och Xsam har fått 5 fina valpar - en hane finns kvar till salu!


I mitten av oktober kom de äntligen, våra fina valpar! Det är våra två välmeriterade ledarhundar i drag, SE (POLAR)CH Of Macmuirich Ceithlen och SE (POLAR) CH, SE UCH Working Husky Xsam, som nu är stolta föräldrar till dessa små sötnosar.
Det var från början 7 valpar, men dessvärre klarade sig inte två av dem, vilket såklart var otroligt tråkigt. Men de fem som blev kvar, 3 hanar och 2 tikar, har alla vuxit och frodats precis som de ska och de har utvecklats till fina individer allihopa!
Du kan läsa mer om Ceithlen och Xsam, deras egenskaper, deras dragmeriter (de har tillsammans 23 pallplatser och båda är Polarhundschampions, Xsam är dessutom Svensk Utställningschampion) samt se bilder på dem och valparnas stamtavla i inlägget här nedan.

Valparna 2,5 vecka gamla!
Hane 2 (stannar på kenneln).
Hane 1 till vänster (obokad) och hane 3 till höger (bokad).
Tik 1 till vänster (bokad) och tik 2 till höger (stannar på kenneln).


Vi har nu bestämt oss för att den lilla mörka hanen samt den mörkaste tiken stannar på kenneln. Den andra tiken är bokad samt även den stora mörka hanen, därmed finns nu endast den ljusare gråbruna hanvalpen kvar till salu. Han kommer endast säljas till ett aktivt hem där han på ngt sätt får arbeta som draghund! Kontakta oss för mer information om du är intresserad.

Hanen som fortfarande är obokad, här 4,5 vecka gammal.2017-09-10

Valpar väntas mellan SE (POLAR)CH Of Macmuirich Ceithlen & SE (POLAR) CH SE UCH Working Husky Xsam!

I mitten av augusti fick vi till ett par bra parningar mellan våra ledarhundar och välmeriterade SE (POLAR) CH Of Macmuirich Ceithlen och SE (POLAR) CH SE UCH Working Husky Xsam. Ultraljud har bekräftat att vi får valpar på kenneln i mitten av oktober! Vi såg tillräckligt många valpar på UL för att det, om allt går bra, kommer finnas valpar till salu från denna kull.
Ceithlen till vänster och Xsam till höger.

Ceithlen och Xsam har båda fina tävlingsmeriter, bl.a. EM-brons i Frankrike och flera guld samt andra medaljer på stora svenska draghundstävlingar i 2-spann kickbike på barmark, Xsam har dessutom blivit 4:a på Barmarks-VM i Italien (i 2-spann med Dexter). På snö har de dessutom medaljer av alla valörer från de största tävlingarna i 4-spann sprint, bland annat SM-brons (Ceithlen har dubbla) och Guld på Nornäsdraget. Ceithlen kom dessutom på 10:e plats av 30 på Draghunds-VM med uppfödare Benjamin Schaap, innan hon kom till oss. De har dessutom 4-5 st 1:a pris på dragprovet var - båda är Svenska Polarhundschampions!

Xsam har dessutom gjort karriär i utställningsringen - han har med sina 3 CERT (varav det ena togs på Rasspecialen för Siberian husky med över 60 hanar) fått den fina titeln Svensk Utställningschampion! Han är alltså dubbelchampion dvs. både inom drag och utställning.

Ceithlen som är en rejäl tik med en enorm styrka, har sprungit alla sina tävlar som ledarhund då hon är bra på att dra upp farten. Xsam, som är en lite mindre hane men dock väldigt snabb, har också sprungit de flesta tävlingar i led. Båda är duktiga arbetande draghundar med fin exteriör, de är trevliga hundar med bra mentalitet. Ceithlen som är en ranghög tik är åt det tuffare hållet i huvudet medan Xsam är åt det mjukare hållet, vi hoppas därför att de kompletterar varandra väl och att valparna blir lagom "tuffa" i sättet. Xsam är dessutom en otroligt charmig hund som många fastnar för när de träffar honom.
Ceithlen och Xsam i led på SM där de springer hem ett brons.

Valparnas stamtavla blir en kombination av många kända svenska sprint, medel- och långdistans linjer med många beprövade arbetshundar på båda sidor. Ceithlen har mycket sprint bakom sig, medan Xsam kommer från en framgångsrik turistkennel i norr, med hundar som också har tävlats framgångsrikt i såväl sprint som långdistans. Vårt mål är att få fram nya tävlingshundar till vårt eget team i sprint, men vi tror att dessa valpar med de linjer de har bakom sig, skulle fungera bra även på längre distanser.

Valparna förväntas bli trevliga, rastypiska, hårda arbetshundar och kommer endast att säljas till hem där de får jobba som draghundar, gärna till tävlingshem eftersom vi med vår avel vill få fram nya tävlingshundar till vår egen kennel.
Ceithlen och Xsam startar ut på Barmarks-EM i Frankrike där de tar hem ett brons! Ceithlen får sen följa med upp på pallen när Jocke tar emot bronsmedaljen.

Här kan du se hur valparnas stamtavla kommer att se ut. Vill du se fler led bakom gör du det på https://hundar.skk.se/hunddata/, Xsam har regnr SE11030/2010 och Ceitlhen har regnr SE44523/2012.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller intresse av en valp!


Xsam och Ceithlen har totalt 23 pallplatser tillsammans + fler topplaceringar i den totala Siberian Husky-Cupen! Nedan följer de bäst resultaten:

Xsam på barmark, 2-spann kickbike:
Silver - Skånedraget, 2013
Silver - Skandinaviska Mästerskapen (SOC), 2013
VM-fyra - Dryland World Championship, Barmarks-VM i Italien, 2013

Brons - Nybrodraget vårversionen, 2014
Guld x 2 - Skoklosterdraget, 2014
Guld - Skånedraget höstversionen, 2014
EM-brons - European Championship Dryland, Barmarks-EM i Frankrike, 2014

Brons - Nybrodraget, 2016
EM-7:a - WSA European Championship Dryland, Barmarks-EM i Tyskland, 2016)

Xsam på snö, 4-spann släde sprint:
Silver - Västras Vinterrace, 2013
Silver - Rasmästerskapet, 2013
Etta i den totala Siberian Husky-Cupen 2013

Silver - Rasmästerskapet, 2014
Delad etta i den totala SH-Cupen, 2014

Guld på Västras Vinterrace, 2015
SM-Brons - Draghunds-SM, 2015
Brons - Rasmästerskapet, 2015
Tvåa i den totala SH-Cupen, 2015

Ceithlen på barmark, 2-spann kickbike:
Guld - Öbacka Barmark, 2014
Fyra - Barmarks-SM, 2014
Guld - Nybrodraget, 2014
Guld - Skånedraget, 2014
EM-brons - European Championship Dryland, Barmarks-EM i Frankrike, 2014

Brons - Skånedraget vårversionen, 2016
Guld - (1-spann) Hapimagdraget höstversionen, 2016

Ceithlen på snö, mestadels 4-spann släde sprint:
VM-10:a - Draghunds-VM (i 6-spann med uppfödare Benjamin Schaap), 2014
Guld - Västras Vinterrace, 2015
SM-brons - Draghunds-SM, 2015
Brons - Rasmästerskapet, 2015
2:a i den totala Siberian Husky-Cupen, 2015

Silver - Polarhundsmästerskapet, 2016
SM-brons - Draghunds-SM, 2016
Brons - Rasmästerskapet, 2016
2:a i den totala Siberian Husky-Cupen, 2016

SM-5:a - Draghunds-SM (i 2-spann), 2017
Silver - (i 8-spann, utlånad) Nordic Open, 2017
Silver - (i 8-spann, utlånad) Rasmästerskapet, 2017
2017-09-10

Prada och Mike stannar på kenneln – från kullen Magic/Torsten

Inser såklart att vi haft en jättedålig rapportering här på hemsidan om vår senaste kull, mellan SE (Polar)CH Snow Shadow's Miss Magic och Fugitive's Torsten. Hur som helst, vi valde att behålla en tik och en hane samtidigt som övriga tre valpar alla hittade nya fina hem. Valparna fick filmtema även denna gången, och de två vi själva behöll fick namnen Snow Shadow's Magic Mike och kallas Mike, samt Snow Shadow's The Devil Wears Prada, hon kallas därmed Prada.
De andra tre döptes till Fast And The Furious, Born To Race och Absolutely Fabulous.
Här är Mike och Prada sex veckor gamla.
Mike på de övre bilderna och Prata på de nedre.2016-07-31

SE (POLAR)CH Snow Shadow´s Magic har fått valpar med Fugitive´s Torsten!!


Den 24 juli blev det valplycka på kenneln, då Magic blev mamma till fem fina valpar! Allt gick bra och Magic var jätteduktig under valpningen, det blev tre hanar och två tikar som alla mår bra och frodas. Pappan till valparna är den fina och högt dragmeriterade hanen Fugitive's Torsten. Lite förvånade över att få så mycket vitt blev vi allt, men då både Magic och Torsten har en hel del vita hundar bakom sig är det egentligen inte speciellt konstigt att det slog igenom. Nu blir det spännande att se hur de kommer att utvecklas!
Det här är en kombination som vi tror mycket på, båda två är välmeriterade, väldigt hårt arbetande draghundar med mycket driv, styrka, snabbhet och en otroligt hög arbetsmoral. De har båda fin exteriör, de är trevliga, snälla hundar med bra mentalitet. Torsten är åt det tuffare hållet i skallen och Magic åt det mjukare, vi hoppas därför att de kompletterar varandra bra och att valparna blir lagom "tuffa" i sättet. Både Magic och Torsten har många välmeriterade draghundar bakom sig (med Polarhundschampionat, VM-guld, VM-brons, SM-guld bl.a.) och kombinationen blir linjeavel på Fugitive's och några av Sveriges i övrigt mest framgångsrika sprintlinjer.
Valparna är efter SE (POLAR)CH Snow Shadow's Miss Magic (SE57389/2012) till vänster och Fugitive's Torsten (SE41506/2010) till höger.

Torsten ägs och tävlas nu av Charlotta Lundgren, han är tidigare även tävlad framgångsrikt på barmark av Jonas Nilsson och av uppfödaren Jenki Lindgren på snö. Magic har sedan hon nådde rätt tävlingsålder förra vintern varit given i Jockes 4-spann på snö, där hon tagit medaljer och klarat dragmeritering på samtliga tävlingar hon vart med i vilket har resulterat i ett Svenskt Polarhundschampionat! De kan båda springa på alla positioner i spannet. Tillsammans har Torsten och Magic meriter som bl.a. flera SM-guld, SM-silver, SM-brons samt många topplaceringar på de i övrigt största sprinttävlingarna i Sverige, samt att Torsten även är tävlad framgångsrikt i Danmark, Norge och Finland. De har båda 1:a pris på dragprov 20+. Magic är även utställd med väldigt fina resultat, hon har många Excellent, CK samt även ett CERT och BIM.

Valparna förväntas bli trevliga, rastypiska, hårt arbetande hundar och kommer endast att säljas till hem där de får jobba som draghundar, gärna till tävlingshem eftersom vi med vår avel vill få fram nya tävlingshundar till vår egen kennel.
Endast en hanvalp finns kvar till salu så tveka inte att höra av dig om du har frågor eller intresse av en valp!!

Fullständiga meriter för Torsten på barmark:

Säsongen 2015/2016:
(De två översta med Charlotta Lundgren/Patrik Jadsten, övriga resultat med Jonas Nilsson)
Skånedraget version 2: Guld i 4-spann
Skånedraget version 1: Guld i 4-spann
Barmarks-SM: Guld i 2-spann (vinst med 2 minuters marginal till tvåan)
Dubbeldraget: Guld i 2-spann
Hapimagdraget: Guld i 2-spann
Skånedraget höst: Guld i 2-spann

Säsongen 2014/2015:
Hapimagdraget: Guld i 2-spann
Skånedraget vår: Guld i 4-spann
Danska Mästerskapen: Silver i 2-spann
Skånedraget höst: Silver i 4-spann
Nybrodraget: Silver i 4-spann
Barmarks-SM: Silver i 4-spann
Öbacka Barmark: Guld i 4-spann

Fullständiga meriter för Torsten på snö med Jenki Lindgren:
Nordic Open: Brons i 8-spann
SM: Guld i 8-spann
Polarhundsmästerskapet: Guld i 8-spann
SHAM-draget/Nornäs: Guld i 4-spann (med Sebastian Dunvret)
Hamar Norge: Guld i 8-spann
SOC Finland: Brons i öppenklassen A
SOC Kiruna: Guld i 8-spann

Magics meriter på snö, 4-spann sprint:

Säsongen 2015/2016:
Draghunds-SM i Gafsele: Brons
Polarhundsmästerskapet i Norråker: Silver
Rasmästerskapet/Nornäsdraget: Brons
Totala Siberian Husky-Cupen: 2:a

Säsongen 2014/2015:
Draghunds-SM i Norråker: Brons
Rasmästerskapet i Norråker: Brons
Västras Vinterrace i Nornäs: Guld
Totala Siberian Husky-Cupen: 2:a

Magic är inte tävlad på barmark då hon tidigare tyvärr blivit rejält skrämd av en kickbike. Annars hade hon garanterat haft fina meriter även där då hon är en av våra absolut bästa och snabbaste hundar.

Valparna kommer få denna stamtavla. Öppna länken för att se bilden bättre

Tveka som sagt inte att höra av dig om du är intresserad av valp efter två fina och mycket duktiga draghundar!2015-02-02

Akla och Oceans valpar flyttade till nya fina hem!

Vi hittade jättefina hem till alla 4 valpar som skulle flytta, där de alla kommer att få arbeta och få göra det de älskar! Förhoppningsvis kommer de även att synas i tävlingsspåren när åldern är inne.
Snow Shadow's Call Of The Wild "Nya" och Snow Shadow's Dances With Wolves "Kai" flyttade till Camilla Eklund Engvall och Magnus Engvall, Wild Tribe's kennel i Sollefteå.
Snow Shadow's White Fang "Ice" flyttade till Johan Kaijser och Matilda Midbjer i Ängelholm.
Snow Shadow's Silver Fang "Snö" flyttade till Thommy Åkesson och Ida Vähäsalo, Malamutemammas Kennel i Storfors.

Snow Shadow's Iron Will "Wille", som stannade hos oss på kenneln, fick dessvärre somna in under hösten då han dessvärre fått defekter efter att han föddes med snitt ett dygn efter sina syskon. Syrebristen vid födseln medförde en hjärnskada som tyvärr inte syntes tydligt förrän han blivit äldre och det enda humana att göra var att låta honom somna in.2015-02-02

Bilder Akla och Oceans valpar - 8 veckor gamla
2015-02-02

Bilder Akla och Oceans valpar - 6 veckor gamlaTitta på fler bilder2015-02-02

Bilder Akla och Oceans valpar - 4 veckor gamla
2015-02-02

Bilder Akla och Oceans valpar - 2 veckor gamla

Har varit dåligt med uppdatering av bilder på valparna, så innan det är dags för nästa kull vill vi ändå passa på att få ut lite bilder på vår förra kull efter Akla och Ocean! Här är de två veckor gamla.
2014-04-15

SE (POLAR)CH Stalos Akla och Fugitive’s Ocean har fått fem underbara valpar!!


Åter igen råder valplycka på kenneln. Som vi har väntat och längtat efter dem och äntligen är de här! Mellan tisdagen och onsdagen 8-9 april föddes 5 underbara valpar, 3 hanar och två tikar. De första fyra valparna kom ut utan några problem, men valp nr fem ville inte komma ut den naturliga vägen och vi tvingades därför fara iväg till veterinären på onsdagen. Värkstartande medel hjälpte inte heller, och det blev akut kejsarsnitt. Valpen, en mindre hane, plockades ut nästan ett dygn efter att den första föddes, den var svag till en början men piggnade sen till rejält efter en del ”gnuggande”. Han ville dock inte äta själv den första tiden och vi fick därför stödmata honom. Stödmatningen gav bra effekt, han började gå upp i vikt och idag äter han helt själv från Akla, han är en otroligt pigg och livskraftig liten krabat, precis som sina syskon!

SE (POLAR)CH Stalos Akla är vår bästa ledarhund som har tagit fyra st 1:a pris på dragprovet på snö, och hon blev därmed Svensk Polarhundschampion vintern 2013! Hon har i 4-spann sprint, som är den mest konkurrenskraftiga klassen i sprint, tagit 2 Silver (Västras Vinterrace & Rasmästerskapet), 2 Brons (Rasmästerskapet & Ryssjön Open), hon har dessutom varit med och tagit Silver i den totala Siberian Husky-Cupen 2012 och Guld i den totala Siberian Husky-Cupen 2013! Alla medaljer har tagits med Akla i led.

Fugitive’s Ocean är vår absolut hårdast arbetande hane, som aldrig viker sig utan alltid ger 200 % i spannet. Han är otroligt stark och har en enorm dragskalle. Ocean tog först SM-guld förra hösten och då Jocke sedan blev uttagen i det Svenska Landslaget blev det dessutom ett EM-silver på Barmark i 2-spann kickbike Nordic Breed i Tyskland! En skada satte sedan stopp för all tävling på snö förra vintern, annars hade han varit meriterad även på snö.


Både Akla och Ocean är trevliga och sociala hundar med bra mentalitet och det finns även väldigt många välmeriterade draghundar i deras stamtavlor. Bland annat Oceans pappa; SE (POLAR)CH Fugitive’s Rob, som är pappa till Aklas förra kull, har tagit VM-guld, VM-brons, SM-guld samt alla stora svenska medaljer som går att ta på både snö och barmark!
Aklas och Oceans stamtavlor ser ni på deras sidor under Hundar. Med denna kombination hoppas vi på att få fram fina och dragvilliga avkommor – denna parning blir linjemässigt endast ett led ifrån vår förra kull mellan Akla och Rob, en högst lyckad kull där alla 7 avkommor blivit riktigt duktiga draghundar med fina ledaregenskaper. Vår förhoppning är nu därför att dessa valpar ska kunna bli lika bra som sina halvsyskon!

En tik och eventuellt en hane är fortfarande otingade – så tveka inte att kontakta oss vid intresse av en valp! OBS! Valparna kommer endast säljas till dragintresserade hem.2014-03-16

Vega och Ocean fick bara en valp – Devil stannar på kenneln

Parningen mellan Vega och Ocean som vi tidigare utannonserat här på hemsidan blev en annorlunda och lite tråkig upplevelse för oss. Ultraljudet vi gjorde i 5:e veckan visade att Vega gått tom, det fanns dessvärre inga valpar där. Så vi lät henne börja arbeta i spannet igen och allt rullade på som vanligt. Men när det gått tre veckor till började hon bete sig konstigt, hon drog dåligt och kändes annorlunda. Misstankar började komma om att hon kanske kunde vara dräktig trots allt och efter ett besök hos vår veterinär fick vi också våra misstankar besannade – Vega hade en valp i magen!

Nackdelen med att bara få en valp är att det kan bli svårt för tiken att få igång ett värkarbete, och så blev det också för Vega. När hon närmade sig en vecka över tiden för valpningen tvingades vi åka in och ta ett kejsarsnitt, för inte ens den igångsättning som veterinären testade gav något resultat.
Snittet gick bra till en början, men sen blev det komplikationer som ledde till att de var tvungna att ta bort livmodern för att inte Vega skulle förblöda. Detta var Vegas första kull, hon fick en valp och sen blev hon kastrerad… Inte alls kul på något sätt, för vi hade räknat med att ta ett par kullar till på Vega framöver. Men vi är såklart jätteglada över att Vega klarade sig och sedan återhämtade sig så bra, idag är hon tillbaka i draget igen och gör ett kanonjobb där.

Nu hade det ju vart bra om valpen som föddes var en tik, men det var det ju såklart inte… Det blev en hanvalp men han stannar ändå på kenneln, för det blev ju Vegas enda valp! Han har fått namnet Snow Shadow’s The One And Only och kallas för Devil.
Som ensam valp gjorde Devil inte annat än att äta, och det syntes också på honom att han hade fri tillgång till mat hela tiden – han såg länge ut som en tjock liten gris! Men vid åtta veckor var han smäcker och fin, riktigt bra i kroppen och en pigg, glad och orädd valp. Det ska bli riktigt kul att följa hans utveckling:-)

Nyfödd till vänster och två veckor gammal till höger. Han var väldigt beige som liten valp och vi trodde länge att han skulle hålla sig så mörk.

En riktigt liten tjockis som sagt! Han kunde knappt rulla runt om han hamnat på rygg:-)

Devil 8 veckor gammal – smäcker och fin i kroppen! Han blev dock mer vit än beige men det klär honom bra.2014-03-12

Uppdatering av bilder på Akla och Robs valpar

Nu när det är hög tid att ta tag i valpsidan och uppdatera med nya valpar och kommande kullar, insåg vi att vi aldrig la ut de bilder vi tog när de förra valparna flyttade, som tidigare utlovats. Så här kommer de, tillsammans med bilder tagna när valparna blivit äldre! Vi är supernöjda med vart alla valpar hamnade och som det ser ut kommer nog alla sju få visa vad de går för på tävlingsspåren framöver, det känns riktigt kul!
Snow Shadow’s Miss Magic ”Magic” stannade på kenneln.

Snow Shadow’s Mr Robson ”Rocky” stannade på kenneln.

Snow Shadow’s Miss Free Spirit ”Aika” flyttade till Ida Björk och Andreas Frisk i Hok, Småland.

Snow Shadow’s Mr Hurricane "Harry" flyttade till Sunshine Husky kennel hos Jonas och Emma Nilsson i Skurup, Skåne.

Snow Shadow’s Mr Nice Guy ”Wolf” flyttade till Xatsus Kennel hos Robert Persson och Susanne Nilsson i Ystad, Skåne.

Snow Shadow’s Mr White Guy ”Chino” flyttade också till Xatsus Kennel hos Robert Persson och Susanne Nilsson i Ystad.

Snow Shadow’s Miss Wild Stripe ”Strimma” flyttade till Ida Andersson med familj i Kiruna.2013-01-04

Alla valpar har fått nya hem – uppdatering av valpbilder!

Även vår sista tikvalp ”Strimma” som fanns till salu har nu fått ett nytt hem då hon flyttade upp till Kiruna efter julhelgen. De fem valpar som har flyttat har alla fått kanonfina hem med spridning över hela Sverige, från Ystad längst ner i Skåne till Kiruna högst upp i norr, vilket såklart känns jätteroligt för oss. De kommer alla att få arbeta som draghundar, vilket vi haft som krav på alla våra valpköpare med tanke på de hårt arbetande draglinjer som finns bakom denna kull. Vi är jättenöjda med valparnas nya hem och kommer framöver att lägga ut lite mer info om vart alla valpar har flyttat, tillsammans med nyare bilder som togs precis innan de åkte.
Men först, dags att äntligen få ut lite busbilder från deras tid hos oss! Vi vet att rapporteringen av valpbilder varit sådär här på hemsidan, nu har jag fått lite tid över och tagit tag i alla de bilder jag faktiskt tagit under deras uppväxt. Så här kommer en massa bilder, fler finns att se på länken längre ner på sidan!

Vi har med denna kull kört på temat Mr och Miss, sedan har alla fått namn som beskriver antingen hur de ser ut, eller hur deras personligheter visat sig.

Snow Shadow's Mr Robson (döpt efter sin far) till vänster, och Snow Shadow's Miss Magic till höger stannar hos oss.

Snow Shadow's Miss Free Spirit till vänster och Snow Shadow's Miss Wild Stripe till höger.

Snow Shadow's Mr Hurricane till vänster och Snow Shadow's Mr Nice Guy till höger.

Snow Shadow's Mr White Guy till vänster. Till höger en bild från när valparna var ute för första gången, till en början valde de alla det säkra före det osäkra och följde mamma Akla överallt.

Titta på fler bilder2012-12-02

Endast en tikvalp kvar till salu efter högt dragmeriterade föräldrar!


Av vår kull på sju valpar finns nu endast vår fina tikvalp Snow Shadow’s Miss Wild Stripe till salu på grund av en sen avbokning. ”Strimma” som vi kallar henne för är en helt underbar tikvalp med en otrolig personlighet, hon är social, framåt och väldigt mysig. Dessutom med bra päls, kropp och vinklar.

Som vi berättat tidigare här på sidan är kullen efter högt meriterade och arbetande draghundar med bra mentalitet. Fadern är Fugitive’s Rob, en av framgångsrika Jenki Lindgrens bästa och hårdast arbetande hund någonsin. Rob är idag en av Sveriges mest välmeriterade hundar med bl.a. VM-guld och VM-brons. Stalos Akla, mor till valparna, är vår bästa ledarhund, hon är också välmeriterad med flera medaljer samt dragprov.
Flera av Robs och Aklas tidigare avkommor har också fina dragmeriter, under hösten tog vi bl.a. både SM-guld och EM-silver på barmark med Ocean som är son till Rob och Dexter som är son till Akla!

Läs mer om Robs och Aklas meriter samt tanken bakom kullen, längst ner på sidan. Där finns även Robs reg nr, bild och stamtavla, Aklas reg nr och stamtavla finns på hennes sida.Strimma är nu 9 veckor och klar för leverans. Hon är givetvis registrerad i SKK, vaccinerad, avmaskad och veterinärbesiktad utan anmärkning. Valppaket med diverse tillbehör medföljer.

Vi säljer endast våra valpar till dragintresserade hem, kontakta oss vid intresse!2012-12-02

5-veckors bilder på våra fina valpar!Inser att valpuppdateringen inte varit så bra den senaste tiden, kanske för att valparna stjäler all vår extra tid just nu:-) De utvecklas alla jättefint och har enormt härliga personligheter allihopa. Det är under denna tid det verkligen börjar hända saker med dem, de kaxar till sig, busar med varandra och sticker ut på små upptäcktsfärder hela tiden. Valparna har verkligen växt fort den senaste tiden, och vi vill därför passa på att få ut lite bilder från när de var fem veckor och fortfarande någelunda lätta att fotografera!

Här finns fler bilderna på valparna! Först kommer de 4 hanarna i helbild samt närbild, sen de 3 tikarna.
Titta på fler bilder2012-10-23

Nya bilder på valparna - Endast två kvar till salu!


Valparna efter Stalos Akla och Fugitive’s Rob växer och frodas, nu är de snart 4 veckor gamla och de knatar omkring i valplådan – full fart i vissa lägen, mer vingligt i andra. De busar med varandra, klättrar gärna upp i famnen och smakar gärna på allt de kan komma åt, precis som valpar gör med andra ord! De har också kommit på att man kan göra konstiga ljud ifrån sig, det är vid denna tid därför bara roligt att sitta bredvid valphagen och lyssna samt titta på dem och allt de hittar på. De är så otroligt söta nu och det är så häftigt att se utvecklingen då de förvandlas från små ”råttor” till riktiga små hundar med sköna personligheter!

Just nu finns bara en hane samt eventuellt en tik kvar till salu! Kontakta oss vid intresse. Den här kullen är efter extremt högt välmeriterade draghundar, mer information om föräldrarna och deras meriter finns längre ned på sidan.

Här finns fler bilderna på valparna! Först kommer de 4 hanarna i helbild samt närbild, sen de 3 tikarna.
Titta på fler bilder2012-10-03

Stalos Akla har fått 7 underbara valpar - 4 finns till salu!!


En ren och skär valplycka har infunnit sig på kenneln. Äntligen har de kommit – som vi har väntat och längtat efter dem! Onsdagen den 26:e september föddes 7 underbara och livskraftiga valpar, varav 4 hanar och 3 tikar. Valpningen gick jättebra och både mor och valpar mår bra, det är redan full fart på de små liven i valplådan och det är fantastiskt att se hur fort de utvecklar sig. Föräldrar till valparna är vår stamtik Stalos Akla samt Jenki Lindgrens enormt välmeriterade hane Fugitive’s Rob.
Rob är idag en av Sveriges mest välmeriterade hundar med bland annat VM-guld och VM-brons, läs mer om hans meriter lite längre ned på sidan där det även finns bild på honom samt stamtavla och reg nr.

Akla är vår bästa ledarhund som alltid varit given i led i vårt tävlingsspann. Hon är också en välmeriterad draghund med flera medaljer på olika stora tävlingar samt bruksmeriterad med två 1a pris på Polarhundprov3. Läs mer om Aklas meriter längre ned på sidan, hennes stamtavla finns på hennes sida.

Med denna kombination hoppas vi på att få fram hårt arbetande draghundar som kan bli ett bra komplement till de tävlingshundar vi har idag.

Just nu finns det 4 otingade valpar i denna kull varav 2 hanar och 2 tikar – kontakta oss vid intresse av en valp! OBS! Valparna kommer endast att säljas till dragintresserade hem!

Härliga färger och teckningar blev det på valparna, och så en helvit pojke mitt i allt:-)
2012-08-26

Akla parad och valpar väntas i slutet av september!

Som vi under en längre tid har utannonserat här på valpsidan har planen länge varit att para Stalos Akla med Fugitive’s Rob. Nu har parningen äntligen blivit av och går allt som det ska väntas valpar på kenneln i slutet av september.

Rob är en av Jenki Lindgrens bästa hundar någonsin och Jenki själv beskriver honom som en mycket hårt arbetande, stark och uthållig hane som alltid ger 100 procent. Han har varit med och bidragit till många topplaceringar för Jenki både i Sverige och utomlands i framför allt 8-spann sprint. Rob är idag en av Sveriges mest välmeriterade hundar med bland annat VM-guld och VM-brons, brons på SOC (Scandinavian Open Championship), flera SM-medaljer samt medaljer på andra nationella dragtävlingar som Polarhundsmästerskapet, Sham-draget och Nordic Open. Han har genom sina resultat även många bruksmeriter på dragprovet i form av otaliga 1a pris på Polarhundprov3. Han har dessutom intressanta linjer som vi själva har bakom flera av våra hundar och som vi känner matchar Aklas linjer på ett bra sätt.

Stalos Akla är nu parad med Fugitive´s Rob och valpar väntas sista helgen i september.

Akla är stamtiken i vår kennel och vår bästa ledarhund som alltid varit given i led i vårt tävlingsspann genom åren. Första tävlingssäsongen 2008 gick hon och brorsan Aarek i 2-spann med två guld på nationella tävlingar samt en 10:e plats på VM av 25 startande och bästa svenska spann i klassen. I 4-spann sprint som är den mest konkurrenskraftiga klassen i Sverige har de bästa resultaten kommit nu under 2012 – brons på både Sham-draget och Ryssjön Open där vi dessutom fick två 1a pris på Polarhundprov3.

Med denna kombination hoppas vi på att få fram hårt arbetande draghundar som kan bli ett bra komplement till de tävlingshundar vi har idag. Eventuellt kan det bli valpar till salu från denna kull, kontakta oss vid intresse.

Blir det valpar till salu kommer de endast att säljas till dragintresserade hem!

Aklas stamtavla hittar ni på hundarnas sidor. Fugitive´s Rob har reg nr: S58182/2005 och hans stamtavla ser ni här: